Octavian Rughina, Actor

Nascut la 14 octombrie 1980 in or.Chisinau, Moldova
Nascut la 14 octombrie 1980 in or.Chisinau, Moldova

În 2005 a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Din acelaşi an activează la Teatrul „Guguţă”, actualmente este maestru al scenei. Pe scena teatrului joacă mai mult de 40 de roluri din aproape toate spectacolele din repertoriul teatrului, printre care: Ivan în spectacolul „Prinţesa-Broască” de N.Ghernet, Porcul din „Povestea Porcului” de I.Creangă, Regele din „Albina salvează lumina” Iu.Filip, Hans din „Regina fulgilor de nea” de H.Ch.Andersen, Ştefan Vodă din spectacolul „Facă-se voia noastră” de N.Rusu, Câinele din „În această viaţă” de Gh.Urschi, Grohăilă din „Brăţara fermecată” de N.Rusu.

În 2004 opţine premiul mare la recitalul Valeriul Cupcea, 2006 opţine premiul UNITEM „Se caută o stea”, din 2008 este Maestu al scenii.  

 

 

 

 

scena Ivan si Hirca
scena Ivan si Hirca

Fragment din monospectaclolul cu papusi "Printesa Broasca", unde actorul interpreteaza peste 12 roluri, printre care rolul lui Ivan, Hirca, Slabanogul fara de Suflet, Regele s.a.

Magelino (dreapta)
Magelino (dreapta)

In calitate de clown, activeaza din anul 2008, cunoscut de copii cu pseudonimul  (numele scenic) - Magelino.

Magelino - personajul care a ajuns sa fie indragit si asteptat de copii la toate petrecirile lor (zile de nastere, cumatrii, Anul nou, ziua copilului, "Adio gradinita" s.a.)

Фамилия Имя Телефон
Rughina  Octavian 06841-7841
    07959-7139